Térkép konvertálás OziExplorer CE verzióhoz.

Sokak számára nem tisztázott dolog, de az OziExplorerCE nem minden kép formátumot olvas be, sőt, képformátumot egyáltalán nem támogat.

Ebben a verzióban egyébként kalibrálni sem lehet, a térkép kalibrálást a PC-s verzióban kell megcsinálni.
Ebben a témában persze léteznek kiskapuk, ha nem is teljesen nulláról, de meg lehet csinálni egy kis utána járással a kalibrációt a CE verzióval is.

A kalibrált térképhez a kép fileon kivül egy ".map" kiterjesztésű filet is tartozik. Ez a file tartalmazza az összes kalibrálási információt.

Miután elvégeztük a kalibrációt a PC-n, egy kis segéd programot kell igénybe vennünk, hogy előállítsuk a CE verzió számára használható ".ozf2" kiterjesztésű adat filet. A program neve Img2Ozf, az OziExplorer honlapján szabadon hozzáférhető.

Illetve itt is megtalálod.

A programot elindítva a fenti kép fogad. A bal felső sarokban rendre az eredeti kép fileok helyét kell megadni, utána a konvertált állományok helyét (alapértelmezésben megegyezik az előzővel. "As Above"), majd az ideiglenes tároló és a map fileok elérhetősége következik.
A legfelső könvtár választó melletti sárga jel a könyvtár újralekérdezését hívatott elvégezni.

A lista felett találunk két pipálos négyzetet, ezek közül az alsó a map file másolás bekapcsolása. Alapértelmezett a be, de a konvertált fileunkat nyugodtan használhatjuk az eredeti map fileal is.

A listából ki kell választanunk azokat a térkép fileokat, amiket konvertálni szeretnénk. Ha ezzel elkészültünk, a munka elvégzéséhez nyomjuk meg a kép felső részén látható legnagyobb, "Process Image Files to OZF2 Files" nevű gombot.

Ne ijedjünk meg, az ozf2 file jóval nagyobb méretű lesz, mint az eredeti jpg, vagy más kép file, mert ez magában tartalmaz egy halom gyorsító információt, annak elősegítésére, hogy PDA-nkon a lehető leggyorsabban végrehajtódjanak a térkép mozgatásai, zoomolási parancsok, stb.